Міжхребцева грижа: що потрібно знати?

+38(050)277-37-09 Лікування грижі в санаторію Брусниця

Міжхребцева грижа ?

Це зміщення ядра диска, при якому відбувається розрив фіброзного кільця. Частіше всього страждає поперековий відділ, інколи зустрічаються грижі шийного відділу хребта, дуже рідко зустрічаються міжхребетні грижі грудного відділу.

Причини захворювання ?

Основна причина це перенапруження хребта, викликане малорухливим способом життя, тривалим перебуванням в одній і тій ж позі, сильними навантаженнями; неправильною поставою (сколіоз, кіфосколіоз), нерозвиненим м’язовим корсетом, вікові зміни та зайва вага теж є причиною захворювання.

Симптоми міжхребцевої грижі ?

Це болі у попереково-крижовій області, які посилюються при навантаженні; біль, яка віддається у сідницю, по задній поверхні стегна і гомілки на стороні ураження; слабкість у нижній кінцівці; слабкість та погана чутливість ніг; порушення функцій тазових органів, сечовипускання, потенція.

Профілактика міжхребцевої грижі ?

Лікувальна фізкультура, витягування хребта (повиснувши на турніку), плавання. Матрац повинен бути із середнім або високим ступенем жорсткості, на якому м’язовий корсет спини буде розташовуватися рівномірно. Про м’які дивани потрібно забути! Харчуватись потрібно продуктами із високим вмістом кальцію та вітаміну С. Молоко, сир, цитрусові, яблука, усе це допоможе налагодити водно-сольовий обмін в організмі і забезпечити оптимальне функціонування м’язової тканини. Каву потрібно виключити із раціону.

Чи можна при міжхребцевій грижі обійтися без операції ?

Так, для більшості людей, які страждають від міжхребцевої грижі, підходять консервативні методи лікування: витягування хребта, ЛФК, голковколювання, прийом сірководневих ванн, рефлексотерапія, вакуумний та інші види масажів які ви можете отримати в нашому Санаторію.

Нище вказано маршрут до нашого санаторію

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

👉 Сірководень, Сірководневі ванни, користь

Санаторій Брусниця "Маєтки Мацеста"

Санаторій Брусниця відгуки

Остеохондроз це

📌 Посттравматичні артрози, артрити, симптоми, діагностика, лікування 📌

Радикуліт симптоми лікування

Нейро Лімфатична терапія ОПОРНО РУХОВИЙ АПАРАТ

Карта сайту

Лікування міжхребцевої грижі