Лікування міжхребцевої грижі

Грижа хребта  +38(050)277-37-09 👈 Відповіді на ваші запитання

Весь наш хребет утворений губчатими дисками, в здоровому вигляді вони служать амортизаторами всього хребта пом'ягшуючи навантаження. У випадку коли диск пошкоджений він роздувається та збільшується, це називається грижею хребта, вона вимірюється міліметрами за допомогою узі, мрт, кт як в якому випадку.



Грижа міжхребцевого диска може утворитися в будь якій частині хребта, але найчастіше, захворювання вражає нижню частину спини (поперековий відділ).

Лікування грижі хребта - котеджі "Мацеста" при санаторію Брусниця  +38(050)277-37-09

Симптоми міжхребцевої грижі

Прояв грижі, залежить від того, чи роздратована нервова тканина. Грижа міжхребцевого диска не викликає ніяких симптомів, але є і але, вона викликає біль на ділянці ураженого хребта. 

Якщо грижа диска досить велика, тканину диска може тиснути на сусідні спинномозкові нерви, які виходять з хребта на рівні грижі диска. Це може викликати стріляючий біль в розподілі цього нерва і зазвичай виникає на одній стороні тіла і називається ішіасом. Наприклад, грижа диска на рівні між четвертим і п'ятим поперековими хребцями попереку може викликати стріляючий біль в задній частині стегна і ноги. Іноді це пов'язано з онімінням, слабкістю і поколюванням в нозі. Біль часто посилюється при стоянні і зменшується при лежанні. Це часто називають «защемленням нерва».

Якщо грижа диска виникає в шийному відділі хребта, біль може стріляти в одну руку і викликати ригідність шиї або м'язовий спазм в шиї.

Лікування міжхребцевої грижі 

Симптоми грижі міжхребцевого диска зазвичай проходять через кілька тижнів або місяців. Слід залишатися активними. Перебування в ліжку більше 1-2 днів може послабити м'язи і посилити проблему. Можуть допомогти ходьба і інші активні заняття і вправи.

Виконуйте вправи, рекомендовані лікарем або фізіотерапевтом. Це допоможе зберегти м'язи спини сильними, та не отримати травму повторно. Використовуйте медикаменти для лікування симптомів грижі міжхребцевого диска. Ліки не лікують грижу, але допомагають при болю і набряку.

Зазвичай після проходження курсу лікування в котеджних маєтках "Мацеста" хвороба з часом проходить. Наберіться терпіння і продовжуйте слідувати плану лікування, яке створене на основі природніх ресурсів а саме сірководневої води якою тут лікують. Якщо через кілька місяців ваші симптоми не поліпшаться, вам потрібно буде повторити процедуру

Залежно від тяжкості симптомів лікування грижі міжхребцевого диска включає фізіотерапію, лімфодренажну терапію, м'язово фасціальну терапію, знеболюючі, протизапальні препарати, місцеву ін'єкцію препаратів і хірургічні операції. У будь-якому випадку всім людям з грижею диска слід відпочивати і уникати повторного ушкодження диска.

В даний час існує безліч хірургічних підходів до лікування грижі диска. Кожен тип операції адаптований до конкретної ситуації і багато в чому залежить від стану хребта навколо ураженого диска. 

Які вправи і розтяжки можна робити?

Вправи не рекомендуються при появі нових симптомів грижі. З іншого боку, зміцнення і підтримку сили м'язів спини і черевного преса дуже важливо для запобігання та лікування хронічних проблем зі спиною. Було доведено, що такі вправи, як ходьба, фізіотерапія і йога, дуже корисні для людей з хронічним болем у спині.

Просте розтяганення може бути дуже корисним при симптомах грижі міжхребцевого диска. Розтяжку потрібно починати повільно і обережно. Розтяжка зазвичай включає в себе розтягнення спини в положенні згинання назад, яке називається розгинанням.

Чи можна запобігти захворюванню щоб зберегти здоров'я спини:

Захищайте спину при підйомі. Наприклад, піднімайте ноги, а не спину, під час піднімання не нахиляйтеся вперед в талії, згинайте коліна та присідайте.

Гарна постава як закон: Коли ви стоїте або йдете, тримайте плечі назад і вниз, підборіддя назад, а живіт всередину. Це допоможе підтримувати нижню частину спини.

Фізичні вправи мають бути регулярними, систематичними.

Вага має бути в нормі, це знижує навантаження на поперек.

Життя без куріння, воно збільшує ризик травми диска.

М'язово фасціальна терапія це обовязкова процедура яку ми вам рекомендуємо при лікуванні грижі хребта, її ви отримаєте на місці при проходженні лікування.

Популярні дописи з цього блогу

👉 Сірководень, Сірководневі ванни, користь

Санаторій Брусниця відгуки

Остеохондроз це

📌 Посттравматичні артрози, артрити, симптоми, діагностика, лікування 📌

Санаторій Брусниця "Маєтки Мацеста"

Радикуліт симптоми лікування

Лікування грижі

Нейро Лімфатична терапія ОПОРНО РУХОВИЙ АПАРАТ

ЛІКУВАННЯ ОПОРНО РУХОВОГО АПАРАТУ

Як лікувати остеохондроз