Лікування протрузії хребта

Протрузія - вихід міжхребцевого диску на зовні, при якому фіброзне кільце залишається цілим.
Спрощено це вид міжхребцевої грижі, малого розміру та без пошкодження (розриву) фіброзного кільця, яка виникає на певній стадії розвитку остеохондрозу, внаслідок дегенеративного руйнування міжпозвонкових хребців.




Міжхребцеві диски під впливом всяких негативних факторів піддаються дегідратації, що означає зневоднення. В процесі зневоднення беруть участь глибокі м'язи які прилягають до хребта та атрофуються через гіподинамію. На сьогоднішній день люди почали мало рухатися, взагалі перестали виконувати вправи для правильного розвитку м'язів та тканин, які формують хребтовий стовбур, через що пружність міжхребцевих дисків зменшується, знижується висота дисків, а в фіброзних кільцях утворюються тріщини. При даних утвореннях фіброзне кільце не розривається, воно попросту стоншується, погіршується фіксація хребців між собою. Через погану амортизацію міжхребцевих дисків та оточуючих глибинних м'язів, утворюється нестабільність рухового хребта що призводить до випинання вмісту міжхребцевого диску за межі хребців.
Поки не відбудеться здавлення прилеглих нервів, які проявляють симптоми протрузії, даний вид захворювання буде проходити непомітно.
Процеси які проходять непомітно до моменту стискання нервів:
  • Хронічні болі в спині (протрузії шийного та поперекового відділу)
  • Мігруючі болі в спині
  • М'язова слабкість
  • Поколювання в ногах та руках 
  • Втрата еластичних та мобільних рухів
  • Печіння (ніби розливається тепло, або ж точичне відчуття тепла)
Протрузії дисків, лікування протрузії міжхребцевих дисків.
Лікування протрузій буває консервативне та оперативне, в нашому випадку ми більш схильні до консервативного методу лікування сірководневою водою, цілком природний та діючий метод яким санаторій Брусниця користується вже понад 65 років та поставив на ноги близько 100 тисяч хворих людей. Протрузія поперекового відділу хребта - це ускладнена форма Остеохондрозу, щоб не допустити серйозних ускладнень потрібно при перших больових відчуттях або ж дискомфорті в поперековому відділу спини звернутися за допомогою до лікаря спеціаліста 
+38(050)277-37-09 Андрія Володимировича, який вас безкоштовно проконсультує та допоможе в вирішенні вашого питання. Всі ми вже дорослі люди та розуміємо те що захворювання набагато легше запобігти ніж потім весь час його лікувати. Недуга протрузія є найбільш поширена серед дегенеративних уражень хребта, яка викликає біль в спині. Лікування протрузії затребувана в усіх вікових категоріях, тому помилкою є те що дана проблема загрожує лише старшому поколінню.
Дієвим методом лікування протрузії є масажно м'язова терапія розгону лімфи, навиками якої володіє наш терапевт Андрій Володимирович. Дана терапія розрахована саме на те щоб розігнати лімфу по всьому організму а це означає що зневоднення в організмі неможливе, ваші міжхребцеві диски насичуються киснем та кровью шо додає сили всій системі опорно рухового апарату.
Для повного закріплення результату ви можете придбати харчову добавку яка нормалізує роботу біологічних циркадних ритмів організму, та насичує організм мікроелементами та мінералами.


Лікування протрузії хребта в котеджах Мацеста при санаторію Брусниця, це природній шлях боротьби із хворобою, в переліку послуг сірководневі ванни, ванн ожерелові +38(050)277-37-09

Популярні дописи з цього блогу

👉 Сірководень, Сірководневі ванни, користь

Санаторій Брусниця відгуки

Санаторій Брусниця "Маєтки Мацеста"

📌 Посттравматичні артрози, артрити, симптоми, діагностика, лікування 📌

Остеохондроз це

Радикуліт симптоми лікування

ЛІКУВАННЯ ОПОРНО РУХОВОГО АПАРАТУ

Як лікувати остеохондроз

Карта сайту