Увага! Захистіть себе і своїх близьких від коронавірусу COVID-19!

               

     Джерело вірусу - людина. Тому для якісної профілактики необхідно по можливості обмежити контакти з людьми: поїхати не на громадському транспорті, а пройтися пішки; по можливості працювати з дому; замість зустрічей обійтися розмовою по телефону; намагатися тримати дистанцію з людьми півтора-два метри.

     Коли перебуваєте в людних місцях, аеропортах та інших системах громадського транспорту, максимально скоротіть дотики до поверхонь та предметів.

     І не торкайтеся руками обличчя (зазвичай такі дотики несвідомо здійснюються нами в середньому 15 разів на годину). Дуже важливо, щоб захистити себе, - підтримуйте чистоту рук і поверхонь. Тримайте руки в чистоті, часто мийте їх водою з милом або використовуйте дезінфікуючий засіб.
     
    Ефективним методом профілактики є застосування лікарських рослин із загальнозміцнюючими, імуномодулюючими і противірусними властивостями. НДВКЦ «Захід-Фарм» пропонує універсальні рослинні дієтичні добавки «Olivia» з високоякісних стандартизованих рослинних екстрактів. Продукція рецензована в Науково-експертному Фармацевтичному Центрі МОЗ України.

- комплекси «Фітопрофілактіка вірусних та інфекційних захворювань» або «Фітокомплекс протизастудний» (для дітей, ослаблених та літніх людей) - спрямовані на активізацію регулюючих механізмів відповідно до циркадних (добових) біоритмів, покращення природних процесів організму, підвищують опірність до простудних та інфекційних захворювань; мають антибактеріальну, противірусну, протипаразитарну, протизапальну і відхаркувальні властивості; покращують вироблення імунних клітин і процесів регенерації, знижують активність алергічних реакцій.

- таблетки «Пектацерол» - активує неспецифічну імунологічну реактивність, клітинні та гуморальні механізми, відповідальні за антимікробний та антитоксичний захист; збільшує зростання фагоцитарних клітин і їх поглинальну здатність, підвищує фагоцитарну активність лізоциму в крові і шлунковому соку, пригнічує резистентність деяких вірусів, в результаті активізується опірність до інфекційних захворювань.

- таблетки «Іммада-актив» - покращують активність всіх ланок загального імунітету.

- таблетки «Щит-рест» - рослинний антибіотик широкого спектру дії.

- «Масло гарбуза» - джерело бета-каротину - підтримує цілісність та захисні властивості епітеліальних клітин, сприяє регенерації слизових оболонок дихальних шляхів.

- «Масло амаранту» - для загального зміцнення організму, підвищення адаптаційних можливостей і стійкості до широкого спектру несприятливих факторів впливу.

- спрей «Риносан» - покращує місцевий імунітет, надає антисептичну, протизапальну і регенеруючу дії, зволожує і захищає слизові оболонки носа, служить бар'єром для вірусів.

Схема профілактики або підтримуючого лікування

По парних днях:
- «Фітокомплекс протизастудний» (Для дітей, літніх і ослаблених людей)  або «Фітопрофілактика вірусних та інфекційних захворювань»

По непарних днях:
- вранці і ввечері  - « Пектацерол» ( по 1- 2 таб.) , запивати значною кількістю води (до 200 мл);
        - в обід - «Масло гарбуза» або «Масло амаранту»
         
   Перед виходом з будинку використовувати спрей «Риносан» по 1-2 вприскування в кожну ніздрю.
      
Тривалість курсу від 20 до 40 днів. Після перерви аналогічної тривалості курс можна повторити.



   



 

Основні організаційні заходи щодо профілактики коронавірусної інфекції.


1. Утримуйтеся від частого відвідування громадських місць: торговельних центрів, спортивних та видовищних заходів, транспорту в годину пік;
2. Використовуйте одноразову медичну маску (респіратор) в громадських місцях, змінюючи її кожні 2-3 години.
3. Уникайте близьких контактів і перебування в одному приміщенні з людьми, що мають видимі ознаки ГРВІ (кашель, чхання, виділення з носа).
4. Ретельно мийте руки з милом і водою (по можливості дезинфікуйте) після повернення з вулиці, уникайте контактів зі сторонніми людьми.
5. На роботі регулярно очищайте і дезінфікуйте поверхні та пристрої, до яких ви торкаєтеся (клавіатура комп'ютера, панелі оргтехніки загального використання, пульти, дверні ручки та поручні).
6. Не використовуйте при вітанні тісні обійми та рукостискання.
7. Користуйтеся тільки індивідуальними предметами особистої гігієни (рушник, зубна щітка, мило і т.п.)
8. По можливості користуйтеся кредитними картками. Паперові гроші - джерело інфекції.
9. Обмін повітря - найефективніший спосіб профілактики інфекцій. Добре провітрюйте приміщення. Гуляти можна і потрібно скільки заманеться.

Популярні дописи з цього блогу

👉 Сірководень, Сірководневі ванни, користь

Санаторій Брусниця "Маєтки Мацеста"

Санаторій Брусниця відгуки

📌 Посттравматичні артрози, артрити, симптоми, діагностика, лікування 📌

Остеохондроз це

Радикуліт симптоми лікування

Як лікувати остеохондроз

Лікування грижі

Лікування міжхребцевої грижі